Mijn zangopleiding

Na afronding van mijn muziekstudie aan de Canadese Mount Allison University ( B.A., A.Mus. 1962) volgde ik van 1962 tot 1966 een particuliere studie bij Bernard Diamant in Montreal. Daarna heb ik mijn vocale studie afgesloten in Lugano Zwitserland (1969), bij Professor Frederick Husler en Yvonne Rodd-Marling. 

In 1967 en ook in 1969 deelde ik me in master classen met de engelse begleiter Gerald Moore, Dartington Hall Summer School of Music, Devon, Engeland.

Van oktober 2000 tot mei 2007 probeerde ik wanneer ik maar kon lessen te volgen bij David Jones in New York. Zijn manier van lesgeven lijkt veel op die van Husler en ik vond zijn vriendelijkheid en warmte enorm inspirerend. Op zijn beurt schreef David het volgende over mijn werk en over mij:

Ron Murdock is een uitstekende docent van de Alexander Techniek en zangleraar. Hij zet al zijn kennis en kunde volledig in om de artiest of leerling verder te helpen. Hij baseert zijn werk op een ervaring van jaren en op een lange traditie van uitnemend zangonderricht.

​

David L. Jones, New York 2007

Mijn training in de Alexander Techniek

Mijn opleiding als docent in de Alexander Techniek kreeg ik van Walter en Dylis Carrington in Londen, Engeland. Daar studeerde ik in 1979 af als volledig bevoegd leraar in de Alexander techniek.

Toen ik Walter Carrington jaren later vroeg om een voorwoord te schrijven voor mijn website, voelde ik me zeer vereerd door de waardering van de leraar voor zijn vroegere student:

Walter Carrington over Ron Murdock

(Walter Carrington gaf leiding aan het Constructive Teaching Centre in London tot zijn overlijden in augustus 2005 )

Ron Murdock staat niet alleen in hoog aanzien als zanger maar wordt al evenzeer gerespecteerd als ervaren zangleraar en docent van de Alexander Techniek. Zijn studie om Alexander docent te worden volgde hij bij mij in Londen. Daarnaast studeerde hij bij de beroemde zangdocenten Professor Frederick Husler en Yvonne Rodd-Marling in Zwitserland. 

​

Husler’s werk is goed te combineren met Alexander’s methode voor heropvoeding van de ademhaling en stem. We gebruikten zelfs Husler’s boek als theoretische basis toen Ron zijn opleiding bij ons kwam volgen. En dat was alweer een aantal jaren na zijn training bij Husler.

​

Ron heeft zichzelf ten doel gesteld om de twee disciplines, die van Husler en Alexander, bij elkaar te brengen. Dit is duidelijk te merken aan het artikel “Born to Sing” *(Curiosity Recaptured, Mornum Time Press, 1996) waarin hij zich op niet minder dan dertig jaar ervaring baseert.

​

Ik zal Ron en zijn werk altijd van harte aan iedere zanger aanbevelen.

​

Walter Carrington, London, 2002.

* Het artikel ‘Born to Sing’ is verder uitgewerkt en nu verkrijgbaar als boek onder dezelfde titel, eveneens gepubliceerd door Mornum Time Press, California (2015). Zie voor meer informatie de link :

Born to Sing

Samen met mijn vrouw Prof Nadia Kevan ben ik Direkteur van een drie aar lang opleiding voor Alexander Leraars. (Opleiding Alexander Techniek Nijmegen)